(073) 073 22 24

(096) 010 11 01

(099) 631 22 00

Київська Християнська Церква

Київська та Макаровська Христианські Церкви

  

У зоні байдужості

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Не бійтеся друзів - вони можуть лише зрадити вас;
не бійтеся ворогів - вони можуть лише вбити вас;
бійтеся байдужих, бо тільки з їхньої мовчазної згоди відбуваються зради і вбивства.

Бруно Ясенський

Як ви думаєте, що є найбільшою загрозою людському життю на Землі?

Війни? СНІД? Катастрофи? Стихійні лиха? Шкідливі звички? Хвороби? Напевно, ви здивуєтеся, але ніщо з перерахованого вище за силою шкоди і руйнування не йде ні в які порівняння з цією бідою ... Що ж найбільше руйнує життя на нашій планеті? Що змушує болем стискатися мільйони сердець, плакати матерів, а дітей залишатися сиротами?

Ніяка війна не здатна, так цинічно знищувати.
Ніяка хвороба не в силах так спотворювати людини.
Ніяке стихійне лихо не здатне з такою силою руйнувати людські життя.
Вона легко вбиває, підкоряючи собі континенти і народи.
Вона робить очі холодними, а серце порожнім.
Вона дозволяє злу, як проказу, розповзатися по планеті.
І саме вона викликає «нудоту» і гнів у Бога.

БАЙДУЖІСТЬ. Коротке слово, але за ним ховаються сотні узаконених вбивств і безкарних смертей. За ним сумні очі сиріт і злидні вдів. Саме через байдужість двері раю будуть перед багатьма «послідовниками» закриті назавжди і пролунає голос Господа: «Відійдіть від мене, прокляті» ... Цей суд прозвучить не за те, що вони робили зло, а за те, що бачачи нужду, вони проходили повз. Вони не були «ЗА», але і не були «ПРОТИ». Ті, що не одягли, що не дали притулок, чи не провідали, що не нагодували. Відговорювалися: «Це не моє служіння, я не до цього покликаний. У мене дар вигнання бісів або зцілення ... бомжі і повії, сироти і бродяги, наркомани і алкоголіки - це не моє »... А Христос говорить - вони Мої! Я - там серед них! Я в тюрмах, лікарнях, блукаю по вулицях. Але ми настільки захопилися християнством, що забули про Христа. І слідуючи за Людиною без певного місця проживання, прагнемо Його живу проповідь про справжнє кохання і життя перетворити в сухий духовний трактат.

Байдужість завжди дивиться поверх голів. Вона не бачить простягнутих рук і заплаканих очей. Вона проникає в гаряче серце двозначними питаннями, душить сумнівами і перетворює жарке багаття служіння в тліюче вугілля. «Ви теплі» - сказав одній церкві Господь, - «Я викину вас з вуст моїх». А що скаже про нас Господь? Яка температура нашого серця? Чи не ризикуємо ми бути причиною «нудоти» у Бога?

Чому наші серця повинні горіти? Чому ми не можемо бути байдужими і холодними до переможених і знедоленим? Тому що, Бог в Якого ми увірували не є байдужим Богом. Ще до створення світу, Його руки були готові до розп'яття, а сутність до втілення. Ми не можемо йти за Милостивим, співчувати Богом і залишатися порожніми. Вся історія світу пронизана глибоким співчуттям Бога до роздавленого і поневоленого гріхом творіння. Він першим вийшов назустріч до занепалої людини і першим подав руку примирення. Не ми Його шукали, а Він нас знайшов.

Ми, зогниваючи в гріхах, запевняли, що щасливі. Потопаючи в крові воєн, заявляли: «Бог нам не потрібен!». Ми впевнено будували життя на божевіллі і віддано вірили брехні. Ось таких знайшов нас Христос. Ось в такій світ Він увійшов. Його тут не чекали і не були раді. Не було ні концертів, ні феєрверків на честь народження Месії. Йому навіть не знайшлося місця для ночівлі. Все на Землі твердило Христу: «Ти зайвий на нашому святі життя».

Але Він не відступив, не покинув, чи не відвернувся. Цар царів схилився перед брудними грішнками і служив. Чи можемо ми залишатися черствими і байдужими після всього, що зробив для нас Господь? Якось апостолів Петра і Іоанна взяли за свідоцтво і велике чудо, яке вони створили ім'ям Христа. Вони не змогли пройти байдуже повз кульгавого, який просив милостиню на порозі храму. За це їх привели і поставили перед старійшинами з вимогою мовчати і не діяти. Вони відповіли: «Ми не можемо не говорити про те, що бачили і чули». А ми не можемо? Або наші уста щільно закриті, а жебраків і хворих ми просто не помічаємо? Може, ми чогось не почули або не побачили? Може, звістка про Божу любов так і не торкнула скам'янілі серця?

Сьогодні більшість християнин потребує покаяння перед Богом за бездумне зручне життя. За те, що називаючи себе послідовниками Христа, слідуємо за своїми бажаннями, а не за Христом.

Якщо ви все ще не знаєте, куди Він іде, то уважно перечитайте Євангелія. Не поспішайте, йдіть за ним слід у слід. Ви побачите навколо Нього митарів і блудниць, кульгавих і жебраків, голодних і зневірених. Він і сьогодні обирає настільки несподівані місця, для Своєї присутності. «Христос живе в тих, про кого все забули. Він прописався в непомітних людях. Побудував Собі будинок серед хворих і немічних. Якщо ми хочемо побачити Бога, нам слід пошукати серед зламаних і побитих життям-і тоді ми побачимо Його ». (М. ЛУКАДО)

Нам життєво необхідно згадати, хто ми і за Ким ми пішли. Немає ніякого виправдання бездіяльності. Якщо ми йдемо за Христом, якщо ми називаємо себе християнами, то просто не можемо залишатися байдужими до болю і біди людської.

Що ж робити? Як вийти зі стану непритомності. Як покинути зону байдужості?

Перший крок! Почніть молитися.

Дорогі друзі, Ви не знаєте з чого почати? Є те, що може робити кожен! Почніть молитися. Впадіть перед Господом і благайте покликати на служіння. Моліться про тих, хто на «передовій», моліться за тих, хто гине під руйнівною дією гріха. Моліться, і світ в вас і навколо вас почне змінюватися.

"Або християнство здійснить підкорення світу через молитву, або воно загине". (Фернан Менегос)

Другий крок! Жертвуйте.

Є ще те, що може робити кожен - це вкладати не тільки молитовні слова, але і кошти. Для цього вам не потрібно бути мільйонером, достатньо мати добре серце, як у вдови, яка пожертвувала дві лепти. Вона поклала так мало в порівнянні з іншими, але це «мало» багато значило для Христа! Почніть жертвувати сьогодні ж. У вас немає грошей? Віддайте бездомному свої шкарпетки, напоїть чашкою гарячого чаю. Спробуйте і випробуйте радість даяння. Адже віддаючи, ми нагадуємо собі, що наше багатство не в грошах. Наша радість не в речах! Наш скарб зберігатися на небесах! А де скарб там і серце наше.

Третій крок! Дійте.

І, звичайно ж, почніть діяти. Найскладніше, що вам доведеться зробити - це встати з дивана. Лінь має масу відмовок, і вона вірна помічниця диявола. Якщо ви не хочете опинитися по одну сторону з лукавим і лінивим рабом, тоді вистачить не діяти. Одна людина може зробити дуже багато. Одного разу один небайдужий афроамериканский священик сказав: «Я просто хочу виконати волю Господа ...». Його звали Мартін Лютер Кінг. Виконання волі Божої коштувало йому життя, але тисячі темношкірих американців отримали право вважатися людьми.

Ще один простий чоловік сказав: «Все моє життя, є не що інше, як тільки служіння Богу». Джорджа Мюллера називали - батько сиріт. Він не зміг байдуже сидіти вдома, почитували в газетах статистику про замерзлих і загиблих від голоду сиріт. Він встав з дивана і опустився на коліна. І Бог розпалив його серце до такої температури, що тепла вистачило ще на 2000 безпритульних.

Історія повна іменами простих чоловіків і жінок, які підкорені любов'ю Христа - підкорювали вірі міста і континенти. І твоє ім'я любий друже, може поповнити цей список. Твоє серце може горіти, не тільки згораючи, але і зігріваючи.

Закінчити міркування хотілося б словами Антонія Сурозького: «Ми з жахом думаємо про війну, але часто дуже спокійно ставимося до страшного, нелюдського світу, який передує грозі і пролиття крові. І кожен з нас несе відповідальність за все страшне, що відбувається навколо; ніхто нехай не говорить: «Я жертва, я чистий, я піддався стражданню, мене зламали події ...». Християнина не може зломити ніщо, християнин ніколи не буває просто іграшкою навколишніх подій, іграшкою мертвою, бездушною. В нас живе сила Господня і якщо цією силою ми не творимо на землі правди Божої, то ми подібні тій солі, про яку Христос сказав, що якщо вона втратить солоність, то ні на що більше вона не придатна - тільки викинути її на попрання псам ; і такими ми дуже часто буваємо ... ».

Збережи нас Господь від серця теплого і байдужого, від байдужості і халатності. І дай нам Бог сміливості вийти назустріч труднощам і горю, і принести світло в темряву, надію у відчай, втіху туди, де біль.

«Світ потребує людей, відданих не тільки Богу, але і Божому творінню і Божим дітям; присвячених не тільки загробному життю, але і нинішньому, не тільки небесному граду, але і земному »
Ф. Янсі

«Якщо ми поставимо собі питання, чому ми гірше перших християн, то наше власне серце підкаже нам, що виною тому, не наше невігластво і не наші немічі, а те, що ми навіть не намагалися бути такими, як вони».
К. С. Льюїс

«Я питав християн, які вважали себе« вірними послідовниками Ісуса », чи проводив Ісус час з бідними. Близько 80% відповіли ствердно. потім я запитував, звертаючись до тієї ж групи послідовників, чи проводять вони час з бідними. Тут я отримав лише 2% позитивних відповідей ... »
Шейн Клейборн, «Шлях»

Ісус ніколи не говорив бідним: «Знайдіть собі церкву», - але Він говорив нам, церкві: «Ідіть у світ і шукайте там жебраків, голодних, бомжів, укладених»
Шейн Клейборн, «Шлях»

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to MoymirSubmit to OdnoklassnikiSubmit to Vkcom