(073) 073 22 24

(096) 010 11 01

(099) 631 22 00

Київська Християнська Церква

Київська та Макаровська Христианські Церкви

  

Христос за колючим дротом

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

«У в'язниці Я був і прийшли ви до Мене». Матвія 25:36

Якось на просторах інтернету я прочитала цікавий вислів, який належить православному священику Данилу Сисоєву: «Якщо ми не підемо до поган з Євангелієм, вони самі прийдуть до нас. Але нам не сподобається те, з чим вони прийдуть.

Вони з'являться як терористи, як злочинці, як армія загарбників. Вони прийдуть воювати на нашій території, тому що ми не пішли до них з Благой звісткою. Ідіть, сказав Ісус, йдіть і проповідуйте ». Ці слова зачепили мене своєю прямотою і радикальністю. А ще від них віяло чимось страхітливим. Минуло чимало часу, перш ніж я згадала їх. І прийшли вони мені на пам'ять, коли волею Божою з групою друзів виявилася за міцними стінами з колючим дротом у виправній колонії для малолітніх злочинців.

{Joomplucat: 5 limit = 5 | columns = 5}

По той бік

Свобода. Взагалі це слово важко оцінити, коли ти кожен день живеш на волі. Звичайно, як би не було її багато ми все одно хочемо, більше. Але ти по-іншому думаєш про свободу, коли опиняєшся за колючим дротом. Коли ми на початку літа зібралися для обговорення проведення молодіжних таборів в двох виправних колоніях для малолітніх злочинців, то зіткнулися з тим, що нам складно уявити, як це робити там, де люди живуть в подвійній неволі. Ми не раз брали участь в різних таборах на свободу. Але тут нам довелося відкласти будь-яку надію на свій досвід і знання і просто сказати: «Господи, поведи нас». Такі табори в Україні раніше не проводилися, тому ми не мали можливості з кимось проконсультуватися. Крім того, Бог зібрав нас усіх дуже різних, з різних церков і навіть міст. Але нас об'єднувало одне спільне бажання - виконати волю Божу, так просто записану в Єв. Марка 16 гл. 15 ст. «Ідіть по всьому світу і проповідуйте Євангеліє всьому створінню".

Перший табір в ІК для «малоліток» Дубно

Коли ми напередодні проведення приїхали до виправної колонії в Дубно, щоб трохи ознайомитися з місцем і трохи поспілкувалися з хлопцями в молитовній кімнаті, на якусь мить здалося, що навряд чи щось вийде з цієї затії. На перший погляд здавалося, що їм ніхто не потрібен. Важкі погляди. Байдужі обличчя. Зібравшись разом командою, ми молилися про диво. Адже тільки Бог може відкривати двері не тільки колоній, а й сердець.

Перший день був хвилюючим з багатьох причин. До нас привели хлопців, вони вже сиділи в залі, а ми все ніяк не могли налагодити апаратуру. Але в нашій немочі Бог явив Свою силу. Ми почали молитися, а потім співати разом і через час все налагодилося. І хоч хлопці дивилися на нас ще відсторонено, але в той же час слухали.

Розпорядок табору в колонії був простим. О 8:30 ранку ми збиралися разом для прославлення в загальному залі, потім йшли на спортмайданчик і там грали в футбол, волейбол та ін. Спортивні ігри, а також це був дуже гарний час ближче познайомитися і поспілкуватися з хлопцями. Потім ми дивилися разом християнські фільми, і хлопці йшли на обід. Після обіду ми знову зустрічалися і ділилися на три групи для біблійних уроків. А о 17:00 ми збиралися знову разом для підсумкових зборів, на якому співали, свідчили, розігрували призи, дивилися фотографії про минулий день і разом молилися.

Крига зрушила

З першого дня Бог почав валити бар'єри. Хлопці на наш подив охоче йшли на контакт, розповідали про свої долі і про те, як опинилися в колонії. У перший же день, кілька хлопців захотіли помолитися молитвою покаяння. Наступні дні Бог все більше здружував нас. Ми бачили, що вони нас дуже чекають. Зрозуміло, що у всіх були різні мотиви. Хтось просто хотів з'їсти булочку і отримати якийсь маленький приз, хтось йшов, щоб трохи поспати або подивитися фільм. Але ми віримо, що Боже Слово ніколи не повертається марно. З кожним днем ​​«сплячих» ставало все менше.

На третій день табору ми побачили на їхніх обличчях щирі посмішки, здавалося, що на час вони забули, де знаходяться, як прості хлопці вони жартували, сміялися, бігали, вчилися грати на гітарі. Охоче ​​співали християнські пісні, і слухали історії наших братів, які самі пройшли через виправні установи, але виправити їх зміг тільки Бог.

Бог дав і нам побачити в них не просто малолітніх злочинців, але заплутаних в мережах гріха і обману хлопців. Багато з них не мають родини, або ж сироти при живих батьках. Було моторошно чути слова новенького хлопчика, на вигляд йому не більше 15: «Мені тут подобається, тут краще годують, ніж в інтернаті, я б хотів тут залишитися» (виявився в колонії за крадіжку велосипеда). У такі моменти ти розумієш, що поки ми сперечаємося про догми, пірнаємо в глибини теології, відвідуємо семінари та тренінги по духовному зростанню і методах євангелізації, поруч під укіс йдуть тисячі доль.

Ми дивилися на цих бритоголових хлопців і, по-особливому, було моторошно й боляче. Якщо не Бог, вони вийдуть за межі колонії, в той світ, де нікому не потрібні, і будуть знову грабувати, вбивати, гвалтувати ... Вони не знають, як жити по-іншому. І якщо ми не будемо йти до них з Євангеліє

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to MoymirSubmit to OdnoklassnikiSubmit to Vkcom