(073) 073 22 24

(096) 010 11 01

(099) 631 22 00

Київська Християнська Церква

Київська та Макаровська Христианські Церкви

  

Час великого осмислення

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Дух Божий очищає все, що старе, що висохло, що не приносить плоду. Приходить час. Звичайні речі починають видаватися порожніми, марними, суєтними. А що приносить радість? Вимучена кар’єра, речі, майно, сподівання, мрії, сім’я? Їси – і не наїдаєшся, п’єш – і не вгамовуєш спрагу,  добиваєшся професійних успіхів, а щастя немає. Немає наповнення. І приходить невимовна туга. Порожнеча на захмарних нотах болю і тягучій трансформації часу формує етапи духовного становлення.

Початок – бунт проти Бога. Питання «Боже, чому? Чому я? Я нічого не розумію! Це неправильно! Я так не планувала! Цього не може бути, бо не може бути ніколи! Боже, не маю сили!». Шлях питань без відповідей довжиною в багато років. Початок розуміння, що кермо не в твоїх руках, скільки б часу не проводив на роботі, чи скільки зусиль не вкладав у сім’ю, чи інші зусилля до будь-чого. Керуєш – не ти. Життя штормить.бесплатная реабилитация

Етап переосмислення сутностей і зародження паростків віри. «Боже, для чого? Що я маю збагнути? Які уроки засвоїти? Допоможи розібратися! Підкріпи силами!» - на ці питання - калейдоскоп цікавих відповідей.  Пригодницький фільм за своєї активної участі триває роками. І кожен крок – по міліметру. Життя продовжує штормити.  

Нагорода духовних пошуків - етап прозріння і становлення. «Дякую, Боже, за все! Яка цікава історія!». І народжується подив усвідомлення: «Неймовірно – я зовсім інша людина, народжена з болю. Я жива. Я є в цьому світі. Я знаю, хто я насправді. Я знаю, яка моя істинна цінність. Я відчуваю сенс життя. Я живу».  Цікавий період подяки Богові. Це подяка за все – прожитий досвід, хліб щоденний, рідних людей, друзів вірних, які були поряд, не зрадили, допомогли, вірили, що ти зможеш, підкріпляли. Подяка за людей,  духовних тренажерів, які були, а потім зникли, виконавши свою місію у твоєму житті. Зазвичай, це люди, яких ти хибно вважала найближчими. Боляче б’ють – знають точки. Не знають, що все тобі на благо.

«Він обертає пустелю в озеро і землю – у джерела води. Там поселяє голодних і закладають вони оселю. І засівають свої поля, і садять свої виноградники, що приносять їм великий урожай. Він благословляє їх». Псалми 106: 35-38.

Мандрівник, ідучи духовним шляхом, розуміє: це вартує кількох десятиліть. Адже у порівнянні з вічністю – ніщо. І ти нізащо не проміняєш при нагоді цей шлях на солодкий сон спокою. Адже з болю народжувалася ти - справжня.  бесплатная реабилитация

 Дякуєш Богові абсолютно за все, і ніщо більше не здається маленьким чи незначним. Те, що більшість людей вважає щоденним життям, для тебе – чудо. Усе в тобі, що приймає безмежну Божу любов, дає переосмислення.  Такі моменти дійсно смиряють й б’ють водограєм хвали Богу всередині тебе. До Филип’ян 4:11 «… бо я навчився бути задоволеним тим, що в мене є, умію жити і в злиднях, вмію жити і в достатку; вчився всього і в усьому, насичуватись і терпіти голод, бути і в достатку, і в нестатках.  Усе можу в Ісусі Христі, який мене зміцнює».  

Віра народжується не у величних храмах, не в ритуальних служіннях, а в часи ходіння по пустелі, в часи самотності. Коли навколо – тисячі людей мегаполісу мчаться у своїх щоденних справах, а ти - сама. Коли часи випробувань. Коли штормить океан обставин і людей навколо тебе. А ти ще ходиш у вірі, як мала дитина. Часто падаєш, збиваєш коліна, як у дитинстві, мажеш зеленкою і знову падаєш, набиваєш синці й гулі. Встаєш - і знову падаєш у відчай. Цікавий час. Час пізнання Бога. Час довіри Богу. Так, щоб просто ходити по воді. Так, щоб проблема була не проблема, а лише Голіаф, але ж ти – Давид з каменем у руці і з вірою у Божу допомогу. І ти вже мітко стріляєш. І все менше боїшся проблем-Голіафів у своєму житті. І взагалі не боїшся. Проходить страхи: страх невідомого, страх втрати, зради, самотності й багато інших химер. Чому?

Приходить спокій. Ось просто такий абсолютний спокій. «Мир залишаю вам; Мій мир даю вам: не так, як світ дає, Я даю вам. Нехай не тривожиться серце ваше і нехай не лякається» Іоана 14:27. Якийсь неймовірний внутрішній спокій – розуміння величності і незмінності Божої любові до тебе. «Гори зрушаться і пагорби захитаються, - а милість Моя не відступить від тебе» Ісая 54:10.бесплатная реабиитация

Приходить прощення. Спочатку самого себе, потім – інших. Подяка Богові за своє прощення дарує прощення інших людей. Що раніше здавалося неможливим – стає простим.

Приходить свобода. Мені не обов’язково бути першою. Марафон дивним чином завершився. Важливіше – спокій як відсутність маячні і спішки. Ти встигаєш більше. Ти знаєш, куди тобі рухатися найоптимальнішим шляхом. Найпростішим, бо там є допомога. Стає байдуже, що говорять люди. Люди - мінливі. Не байдужа совість, цей чутливий інструмент Духа Святого, який не дасть схибити. Чудно все, що відбувається з тобою. Ти вже чуєш той ледь вловимий голос Божої волі, який спрямовує, куди йти, з ким спілкуватися, де працювати, де служити, кому допомагати, а кому – ні. Ти чуєш цей голос, бо маєш спокій. Тихий голос, як шелест вітру. Швидкість мегаполісу зазвичай глушить цей голос. Не ті децибели. Не та швидкість. Але ж ти - у спокої. Твоє кермо вже у надійних і люблячих руках. Ти ловиш кожне слово Святого Письма як відповідь на твої питання. І відповідь приходить у Слові, у молитві, у людях, які виявилися поряд, яких випадково зустрів, які надали неочікувану допомогу, у знаках. Вчасно, чітко, зрозуміло. Воля Бога незмінна, як характер.  

Приходить любов. «А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, стриманість»  Галатів 5:22-23. І світ стає безпечним для тебе. Бо все більше вдається покривати любов’ю. Не своєю силою. А силою, яка вже є в тобі такому – новому. «Любов довготерпелива, любов лагідна, любов не заздрить, любов не чваниться, не горда, не поводиться нечемно, не шукає свого, не роздратовується, не гнівлива, не радіє з несправедливості, а тішиться правдою, усе покриває, всьому вірить, завжди надіється, все терпить. Любов ніколи не перестає» I Коринтян 13: 4-8.

Минуле віддано Божій милості, сьогодення – Божій любові, а майбутнє – Божій турботі. І приходить радість. Радість буття.

Людмила Вовк (Хомченко)

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to MoymirSubmit to OdnoklassnikiSubmit to Vkcom